Alles over Gras

Graszaad

Graszaad
Graszaad is vrij goedkoop in de aanschaf, maar aardig intensief in de voorbereiding voor een mooi grasveld.

Leuk dat je geïnteresseerd bent om zelf graszaad te gaan zaaien! In dit artikel wil ik ingaan op de volgende vraag:

Als je graszaad koopt, waar moet je dan op letten?

Het geeft veel voldoending om een zelf gezaaid grasveld aan te leggen, maar het vraagt ook de nodige kennis.
Als je graszaad wilt gaan kopen, zie je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig zijn er bij tuincentra diverse soorten graszaden te koop. Er zijn vele soorten graszaad, met elk zijn eigen unieke eigenschap.

Zo kun je voor elk gebruik een geschikt zaadsoort aanschaffen om je gazon zo optimaal mogelijk te laten groeien, voor de bestemming die je in gedachten hebt. Als je hier niet op let of slechte kwaliteit koopt, kan het gebeuren dat je gazon snel lelijk wordt of slecht groeit. Ook kan het gebeuren dat veel van het graszaad gewoonweg niet uitloopt.

Graszaad moet voorzien zijn van het NAK keurmerk (Nederlandse Algemene Keuringsdienst). NAK staat in dienst van de minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI). Het NAK keurmerk houdt in dat het bedrijf, dat het graszaad produceert, correct en volgens de regels werkt. Verder moet het laboratorium van het zaadbedrijf aan bepaalde eisen voldoen, om op deze manier graszaad van topkwaliteit te produceren. Door het NAK keurmerk ben je verzekerd van goedgekeurd graszaad.

Graszaad Soorten

Er zijn vele soorten graszaad waardoor je voor elke situatie een geschikte soort kan kopen. Als je een gazon wilt zaaien op een erg natte grond of in de schaduw moet je een andere soort graszaad gebruiken dan wanneer je bijvoorbeeld een grasveld wilt zaaien die altijd in de zon ligt op droge grond.

Ook het gebruik van het gazon is belangrijk voor de grassamenstelling. Een grasveld bestaat meestal uit meerdere soorten gras, zodat je een perfect grasveld krijgt voor de gewenste toepassing. Je kunt denken bij toepassingen aan de volgende doeleinden waarvoor je een grasveld kunt gebruiken:

  • Speelgazon
  • Siergazon
  • Sportgazon
  • Schaduwrijk gazon
  • Zonovergoten gazon

Zoals je nu hebt kunnen lezen, is het dus heel belangrijk dat je het juiste type gazonzaad koopt voor jouw unieke situatie.

Wil je meer informatie ontvangen over Gras? Meld je aan voor ‘ Gazon Geheimen‘! Je ontvangt gratis waardevolle informatie over Gras en onderhoud! Klik hier om je aan te melden.

Gras Zaaien is opgericht vol passie voor een groen gazon. Op gras zaaien is alle informatie te vinden die jij nodig hebt voor jouw gazon. Tevens is er het waardevolle e-book te verkrijgen: Gras & Gazon – Het complete handboek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Gras & Gazon Handboek

Gras & Gazon - Het complete handboek