Alles over Gras

Grasmatten

Grasmatten
Grasmatten leggen, of laten leggen, is een aanvulling op je tuin. Je creeert gelijk een mooi groen geraamte in je tuin.

Een mooi groen gazon doet de tuin echt opleven! In dit artikel wil ik ingaan op de vraag: Waar moet je op letten bij het leggen van grasmatten?

Door het leggen van grasmatten heb je gelijk resultaat van je werk. Je hebt hierdoor gelijk een mooi groen grasveld. Uiteraard heeft het gazon nog onderhoud nodig om de naden weg te werken, maar dat komt wel.

Bij een redelijk groot grasveld ligt het gazon, afgezien van de voorbereidingen, na een middagje werken er in. Het nadeel van grasmatten leggen, is dat het gras niet verkrijgbaar is in zoveel grassoorten als bij los graszaad. Als je grasmatten koopt bij een tuincentrum is er meestal maar een of soms twee soorten grasmatten beschikbaar.
grasmatten

Het leggen van grasmatten kun je het best doen in het voorjaar of in de herfst. De voorbereidingen voor de grasmatten leggen, kun je uiteraard al eerder uitvoeren. Met ‘de voorbereiding’ bedoel ik dat je ervoor zorgt dat de toplaag van de grond in topconditie is.

Allereerst moet je ervoor zorgen dat de bovenste grondlaag geschikt is om grasmatten op te leggen. Voldoende waterdoorlatende en voedingsrijke grond is hiervoor belangrijk. Als dit bij jou niet het geval is, zul je de grond moeten afgraven tot ongeveer 20 cm diep.

Dit is niet de leukste klus om te doen, maar als je niet zorgt voor een goede basis, heb je kans dat de grasmatten niet goed aanslaan, of niet goed gaan groeien. Dat zou zonde van de energie zijn die je erin gestoken hebt.

Meer informatie ontvangen over grasmatten en grondkwaliteit? Je kunt je inschrijven op ‘Gazon Geheimen‘! Je ontvangt gratis waardevolle informatie over Gras en onderhoud via de mail! Klik hier om je aan te melden.

Gras Zaaien is opgericht vol passie voor een groen gazon. Op gras zaaien is alle informatie te vinden die jij nodig hebt voor jouw gazon. Tevens is er het waardevolle e-book te verkrijgen: Gras & Gazon – Het complete handboek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Gras & Gazon Handboek

Gras & Gazon - Het complete handboek