Alles over Gras

Gras zaaien

Gras zaaien
Het creeeren van een gazon is echt een aanwinst voor je tuin. Je hebt door een gazon in je tuin al snel een mooi en knus resultaat.

“Gras zaaien is lastig.” is een veelgehoorde uitspraak. Op deze site wil ik laten zien dat het helemaal niet lastig hoeft te zijn, zolang je maar weet wat je moet doen.

Een mooi groen gazon in je tuin; wie wil dat nou niet!

Gras is er in vele rassen en met veel verschillende eigenschappen. Je hebt gras om op te spelen; gras om op te sporten of gras dat de tuin siert en de tuin bedekt als een groene deken.

Het is erg belangrijk dat, als je het graszaad gaat zaaien, je het juiste type graszaad koopt. Voor de verschillende doeleinden heb je verschilende soorten graszaad, met allen hun unieke samenstelling. Ook de grond waarop het gras gezaaid wordt, kan de keus voor een bepaald type graszaad beinvloeden.

Gras zaaien in je tuin

Een zelf gezaaid grasveld zien groeien en daarna onderhouden geeft veel voldoening. Er zijn veel stappen die je moet volgen om een goed en groen gazon te krijgen voor jouw situatie.
Het zaaien van het graszaad kun je het beste doen in het voorjaar of in de herfst. Dit zijn de beste tijden om het zaad te laten ontkiemen en te laten groeien.

De voorbereidingen, voordat je gaat zaaien, beginnen al enkele weken van te voren. Dit, om er voor te zorgen dat de grond in topconditie is voor het te zaaien graszaad.

Je moet een aantal stappen zorgvuldig uitvoeren, alsvorens je gaat beginnen aan het zaaien van gras. Deze stappen zijn erg belangrijk voor een mooi resultaat.
Hieronder de stappen kort benoemd:

 • Grond egalisatie
 • Lucht verwijderen
 • Onkruid verwijderen
 • Kalkgehalte testen / Kalk toevoegen
 • Gazon onderverdelen
 • Gras zaaien
 • Gras maaien
 • Gras zaaien
 • begieten

Op deze website vind je veel meer informatie op de specifieke onderwerpen die opgenoemt zijn.

Wil je meer informatie ontvangen over Gras? Meld je aan voor ‘ Gazon Geheimen‘! Je ontvangt gratis waardevolle informatie over Gras en onderhoud! Klik hier om je aan te melden.

Gras Zaaien is opgericht vol passie voor een groen gazon. Op gras zaaien is alle informatie te vinden die jij nodig hebt voor jouw gazon. Tevens is er het waardevolle e-book te verkrijgen: Gras & Gazon – Het complete handboek.

1 Reactie op Gras zaaien

 • Johan schreef:

  ik wist niet dat je de grond moest egaliseren voordat je het gras gaat zaaien. Bedankt voor het attenderen hierop. Bedankt voor deze info!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Gras & Gazon Handboek

Gras & Gazon - Het complete handboek